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Behavior of dairy heifers after increasing the amounts of milk replacer powder added to whole milk PAB
Rufino,Sâmara Raiany de Almeida; Azevedo,Rafael Alves de; Furini,Pamela Michéli; Campos,Mariana Magalhães; Machado,Fernanda Samarini; Pires,Maria de Fátima Avila; Lima,Juliana Aparecida Mello; Coelho,Sandra Gesteira.
Abstract: The objective of this work was to evaluate the effects of increasing the contents of total solids (TS) in whole milk, by adding increasing amounts of milk replacer powder, on the behavior of dairy heifers. Holstein-Gyr crossbred heifers (n = 60) were distributed in four treatments: 13.5, 16.1, 18.2, and 20.4% TS. From 5 to 55 days of age, heifers received 6 L per day of liquid feed, which was reduced by half from 56 to 59 days. Heifers were weaned at 60 days of age and monitored until 90 days, and their behavior was evaluated weekly. During gradual weaning and after weaning, heifer behavior was recorded 1 hour before and 1 hour after liquid feed was offered, and, during weaning, it was evaluated by the scan method. Heifers fed liquid feed...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Stress; Vocalization; Weaning.
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2019000104310
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Comportamento ingestivo de vacas alimentadas com torta de macaúba Ciência Rural
Azevedo,Rafael Alves de; dos Santos,Antonio Carlos Ramos; Ribeiro Júnior,Carlos Stefenson; Bicalho,Filipe Lage; Bahiense,Raphael Nogueira; Araújo,Leonardo; Castro Geraseev,Luciana.
Avaliaram-se os efeitos de diferentes níveis de inclusão (0, 100, 200 e 300g kg-1 de MS) de torta de macaúba (TM) na produção leiteira e no comportamento ingestivo de oito vacas Holandesas, em dois quadrados latinos 4x4, sendo quatro tratamentos e quatro períodos experimentais. O comportamento ingestivo foi determinado mediante observações visuais, ocorridas durante 24 horas, a intervalos de 5 minutos, para determinação do tempo despendido em alimentação, ruminação e ócio. Embora tenha ocorrido redução quadrática no consumo de matéria seca e na produção de leite com a inclusão de TM nas dietas, a eficiência alimentar (gMS h-1 e gFDN h-1) e a eficiência de ruminação (gMS h-1 e gFDN h-1) foram semelhantes em todos os tratamentos. O tempo total de mastigações...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Coprodutos; Mastigação; Tempo de alimentação; Tempo de ruminação.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782013000800023
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Desempenho de bezerros alimentados com silagem de leite de transição PAB
Azevedo,Rafael Alves de; Araújo,Leonardo; Coelho,Sandra Gesteira; Faria Filho,Daniel Emygdio de; Duarte,Eduardo Robson; Geraseev,Luciana Castro.
O objetivo deste trabalho foi avaliar o desempenho de bezerros da raça Holandesa, aleitados com leite ou silagem de leite de transição diluída em água ou misturada ao leite, bem como realizar análise econômica das dietas. Foram utilizados 18 animais, com peso corporal inicial médio de 36,50±4,03 kg, alojados individualmente em baias. Os animais receberam quatro litros de dieta líquida por dia, durante 54 dias. Os dados de consumo, ganho de peso diário, medidas de crescimento e conversão alimentar foram analisados em parcelas subdivididas; e o peso corporal final, o ganho total e a ocorrência de diarreia foram analisados em delineamento inteiramente casualizado. A silagem de leite de transição não alterou o consumo de concentrado e o total de matéria seca,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Bovinos; Colostro; Concentrado; Desmame de bezerros; Silagem.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2013000500011
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Desempenho de cordeiros alimentados com inclusão de torta de macaúba na dieta PAB
Azevedo,Rafael Alves de; Rufino,Luana Marta de Almeida; Santos,Antonio Carlos Ramos dos; Silva,Lígia Pires da; Bonfá,Hugo Colombarolli; Duarte,Eduardo Robson; Geraseev,Luciana Castro.
O objetivo deste trabalho foi avaliar o consumo de nutrientes e o desempenho produtivo e econômico de ovinos confinados da raça Santa Inês, alimentados com dietas com diferentes taxas de inclusão de torta de macaúba. Os animais (24) foram distribuídos em delineamento de blocos ao acaso, nos tratamentos com 0, 100, 200 e 300 g kg-1 de torta de macaúba na matéria seca da dieta, em seis repetições, durante 60 dias de confinamento. A adição de torta de macaúba a taxas crescentes à dieta aumentou linearmente o consumo de proteína bruta, extrato etéreo, fibra em detergente neutro e a conversão alimentar. Não houve diferença no consumo de matéria seca, ganho médio diário e ganho de peso vivo total com a adição da torta. O tratamento com inclusão de 100 g kg-1...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Acrocomia aculeata; Confinamento; Coproduto; Ovinos; Terminação.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2012001100014
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Effects of macauba cake on profile of rumen protozoa of lambs R. Bras. Zootec.
Santos,Antonio Carlos Ramos dos; Azevedo,Rafael Alves de; Virginio Júnior,Gercino Ferreira; Rodriguez,Norberto Mario; Duarte,Eduardo Robson; Geraseev,Luciana Castro.
ABSTRACT The present study was conducted to determine the effects of the inclusion of macauba cake, from biodiesel processing, on profile of rumen protozoa of Santa Ines lambs. Twenty-four lambs were randomized in block design supplemented with macauba cake at 0, 100, 200, and 300 g/kg of dry weight of the diet. Concentrations of small, medium, and large protozoa had quadratic relationships with inclusion of macauba cake, with maximum protozoa occurring at 100 g/kg. High genus diversity occurred in rumen fluid of lambs that did not feed macauba cake, comprising 13 protozoa genera. However, only the genera Isotricha, Charonina, Entodinium, Diplodinium, Eodinium, Diploplastron, and Polyplastron were detected in lambs fed 300 g/kg macauba cake, indicating...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Acrocomia aculeata; Byproduct; Protozoa diversity; Sheep.
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982017000300251
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Metabolic and hormone profiles of Holstein x Gyr cows during pre- and postpartum PAB
Franzoni,Ana Paula Saldanha; Gloria,Joana Ribeiro da; Costa,Anna Luiza Belli de Souza Alves; Martins,Ronaldo Alves; Amaral,Thiago Fernandes; Azevedo,Rafael Alves de; Campos,Ernane Ferreira; Coelho,Sandra Gesteira.
Abstract: The objective of this work was to describe the effect of genetic composition on body condition score (BCS), on total lactation production, and on metabolic and hormone profiles of Holstein x Gyr cows under the same pre- and postpartum management conditions. The genetic groups ½ (n=8), – (n=10), and ≥⅞ (n=10) Holstein x Gyr (HG) were evaluated within the same farm, and all of them showed typical lactation curves. The time required to reach peak production did not differ between groups. The groups also did not differ as to time to reach the lowest BCS after calving or to recover BCS after calving, nor as to their BCS values in the week of first ovulation, number of weeks required for first ovulation, and service period. However, ½ HG cows had...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Bos indicus; Bos taurus; GH; IGF-1; Lactation curve; Transition period.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2018000300371
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Reduction of crude protein in diets fed to lactating Holstein-Gyr cows PAB
Guimarães,Clóvis Ribeiro; Azevedo,Rafael Alves de; Campos,Mariana Magalhães; Machado,Fernanda Samarini; Pedroso,Alexandre Mendonça; Carvalheira,Luciano de Rezende; Tomich,Thierry Ribeiro; Pereira,Luiz Gustavo Ribeiro; Coelho,Sandra Gesteira.
Abstract: The objective of this work was to evaluate the effect of reducing crude protein (CP) contents in diets with a constant metabolizable protein content on the intake, performance, nitrogen balance, and nutrient digestibility of lactating Holstein-Gyr cows. Animals (n = 24, 103±23 days in milk) were allocated to four treatments (n = 6 per group) with different CP contents: 127, 132, 139, and 156 g kg-1 dry matter (DM). DM intake was not affected by treatments. CP intake and digestibility increased linearly with higher CP contents. Milk yield (23.7±3 kg per day) and the percentages of milk protein (3.3±0.2%) and fat (3.8±0.5%) were not affected by CP reduction. Milk and blood urea nitrogen increased linearly with the increase of CP in the diet,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Nitrogen; Protected soybean meal; Soypass; Urea.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2018000700858
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